INFORMATIE E-LIQUID

SmokelessNederland.nl maakt gebruik van PostNL voor al haar brievenbuszendingen en DHL voor al haar pakketzendingen.

Gratis verzending vanaf €20,- binnen NL

Snel en veilig online betalen zonder extra kosten

}

Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden

Home » Informatie E-Liquid

PG en VG

Zoekende naar de juiste e-liquid ben je vast de volgende benamingen tegengekomen: PG (Propylene Glycol) en VG (Vegetable Glycerin). In alle flesjes e-liquid zitten beide stoffen verwerkt, maar er zijn verschillende samenstellingen. Kiezen welke samenstelling het beste bij u past verschilt per persoon. Wij leggen de werking van deze stoffen voor je uit. PG en VG worden aangeduid als basis voor de e-liquid. De bindende stof die er voor zorgt dat er zichtbare damp vrijkomt en dat je het gevoel hebt dat je aan het roken bent. PG zorgt voor de gier in je keel en VG voor meer damp. Hoe meer VG hoe zachter de e-liquid zal zijn en daarbij zal deze meer damp produceren. De samenstelling of voorkeur in je liquid voor deze stoffen, verschilt per gebruiker en per e-sigaret. VG is dikker van substantie en is daardoor niet altijd geschikt voor alle systemen. Een samenstelling van 50%PG en 50%VG zou een goede aanrader zijn om mee te beginnen. Hieronder extra informatie over PG & VG.

PG (Propylene Glycol)

Sommige mensen ervaren een hogere gevoeligheid voor PG, waardoor er irritaties ontstaan aan bijvoorbeeld de keel. PG is beter voor de levensduur van de coil/brander. Dit omdat de vloeistof minder ‘stroperig’ is en de coil/brander daarom minder weerstand ervaart. De meeste gebruikers starten met e-liquid met voornamelijk PG. Dit omdat deze over het algemeen het meeste het normale roken evenaren. E-liquid op PG basis kan worden gebruikt met alle coils/branders. PG is geurloos en kleurloos. Deze vloeistof komt naast bij e-liquid onder andere voor bij rookmachines.

VG (Vegetable Glycerin)

VG is ‘dikker’ van structuur dan PG. Veelal wordt de damp van VG als zachter ervaren dan bij liquids met hoofdzakelijk PG. Daarnaast produceert VG meer ‘damp’ en dus erg fijn in gebruik met een Sub-Ohm clearomizer/mod. VG is in tegenstelling tot PG plantaardig. VG wordt ook gebruikt als suiker vervanger in bijvoorbeeld cake-mix.

Nicotine in E-Liquid

Er zijn verschillende nicotine gehaltes verkrijgbaar. Je kunt echter niet zomaar het nicotinegehalte van een tabak sigaret met de nicotine in E-Liquid vergelijken.

Je krijgt met dampen beduidend minder nicotine binnen. Het menselijk lichaam is niet in staat om alle nicotine die zich in de damp bevindt op te nemen. De Nicotine die van tabaksrook vrij komt word direct opgenomen door onze bloedcellen, bij het gebruik van een e-sigaret is dit niet het geval, uitgebreide onderzoeken komen uit op ongeveer 20%. Daarbij komt er ook geen teer, koolmonoxide, formaldehyde, benzeen en een hele hoop andere schadelijke stoffen niet in voor.

Als beginnende damper zal je waarschijnlijk in het begin merken dat je van de E-sigaret niet hetzelfde bevredigende gevoel krijgt als van de tabak sigaret. Hiermee bedoelen we de nicotine kick. Maar dat geeft niets! Binnen een paar dagen is je lichaam daar aan gewend. Er zit een hoop tussen de oren. Voor de gemiddelde stevige ex-roker is 9 tot 12 mg/ml al ruim voldoende na een paar weken dampen. Je kunt de nicotine ontzettend snel afbouwen. Het menselijk lichaam heeft daar net zoveel gemak mee als met het minderen van koffie drinken.

Elektronisch roken wordt afgeraden als u:

  • Een niet-roker bent;
  • Jonger bent dan 18 jaar;
  • Overgevoelig bent voor een van de bestanddelen van de e-vloeistof (zie bijsluiter of verpakking);
  • Een aandoening heeft waarbij roken wordt afgeraden (raadpleeg bij twijfel de arts);
  • Als u zwanger bent of borstvoeding geeft; Nicotine kan de gezondheid van een (ongeboren) baby schaden.​

Wilt u de keuze maken om elektronisch te gaan roken, laat u dan adviseren bij ons in de winkel. Wilt u online bestellen en bent u niet in de gelegenheid om naar de winkel te komen kunt u ons bellen of een email sturen, wij helpen u graag op weg bij uw keuze!
Telefoonnummer: 0118-414731 of email: info@smokelessnederland.nl

Onze winkel

Altijd al een keer een echte Vape Shop willen bezoeken? U bent van harte welkom in onze e-sigaret winkel in Vlissingen.

Een ruim assortiment, vakkundig advies, betalen met PIN of contant, makkelijk bereikbaar en dichtbij parkeren.
Verkoop alleen aan 18+

Heeft u vragen over uw bestelling?

Vragen? Stuur ons een mail

Liever meteen een medewerker spreken? Bel dan naar 0118-414731.

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid